Løken går kraftig ned i lønn i NFF


ULLEVAAL STADION (VG) Karl-Petter Løken (55) går ned flere millioner i lønn når han blir ny generalsekretær i Norges Fotballforbund.

SKIFTER BEITE: Karl-Petter Løken bytter ut Aker Horizons med Norges Fotballforbund. Her fra han var toppsjef i Kværner i 2019.
Publisert Publisert

Skattelistene viser at Løken hadde inntekt på 7,8 millioner kroner i 2020, mens han året før hadde 6,6 millioner kroner i inntekt.

Fotballpresident Lise Klaveness forteller at Løkens lønn som generalsekretær i Norges Fotballforbund vil bli 1,95 millioner kroner. Forgjenger Pål Bjerketvedt hadde inntekt på 2,2 millioner kroner i 2020.

– Hos oss har han (Løken) blitt tilbudt og takket ja til 1,95 millioner. Det er betydelig lavere enn tidligere generalsekretærer. Vi har ikke ønsket å bidra til lønnsøkning i Norges Fotballforbund, sier Klaveness til VG og fortsetter:

– Han er motivert for denne stillingen, og går ut fra opplysningene til en betydeligere lavere lønn hos oss, sier Klaveness.

Hun ble selv tilbudt lønn på 1,7 millioner kroner da hun ble valgt som fotballpresident tidligere i år.

PRESSETREFF: Lise Klaveness (til høyre) offentliggjorde at Karl-Petter Løken (på skjermen) er ny generalsekretær i Norges Fotballforbund. I midten Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Karl-Petter Løken har de siste ti årene hatt mellom 2 til 7,8 millioner i inntekt, ifølge Skattelistene. Løken har foreløpig ikke besvart VGs henvendelser fredag.

– Norsk fotball er inne i en spennende tid. Jeg håper å kunne bruke min ledererfaring til å bygge en enda sterkere organisasjon. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier Løken i pressemeldingen.

55-åringen kommer fra stillingen som investeringsdirektør i Kjell Inge Røkkes Aker Horizons. Han har også vært konsernsjef i Kværner, samt jobbet i Statoil, Norsk Hydro, Lundin og Aker Solutions. Løken er utdannet sivilingeniør i kjemiteknikk.

– Det er ikke vanskelig å se at han er veldig motivert. Han er en rolig, sindig mann. Likevel er det tykt utenpå han at han gleder seg og synes det er en dødskul jobb, sier Klaveness om Løken.

TIDLIGERE EKPSERT: Karl-Petter Løken jobbet en årrekke som NRK-ekspert. Her med kommentator Arne Scheie fra Norge slo Moldova 1–0 i 2005.

Løken fikk 36 landskamper for Norge, og spilte for Askim, Sarpsborg, Rosenborg og Stabæk.

Etter karrieren har han vært ekspert for NRK, mens han er utdannet sivilingeniør i kjemiteknikk.

Det er ikke klart når Løken begynner i NFF. Kai-Erik Arstad ble fra 1. april konstituert generalsekretær i fotballforbundet etter at Pål Bjerketvedt gikk av med tidligpensjon.

Fredag ble det også klart at Truls Dæhli fortsetter som elitedirektør ut 2024.

PublisertSource link

Leave a Comment